A KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: ALFÖLD KOMPLEX KFT

A PROJEKT CÍME: KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁS AZ ALFÖLD KOMPLEX KFT.-NÉL

A PROJEKT KEZDŐ DÁTUMA: 2017.09.15

TÉNYLEGES BEFEJEZÉS DÁTUMA: 2017.12.29

PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-1.2.2-15-2016-02464

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 49 968 440 FT

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%-BAN): 50%


A pályázat fő célja, hogy a cégünk a kivitelezések során használatos homlokzati keretállványokat, vas bakk- kőműves bakkokat elő tudja állítani, illetve egyéb zsaluzáshoz szükséges segédanyagokat is folyamatosan tudja gyártani. Ezáltal a tevékenységi körünket is szélesíteni tudtuk. A beszerzett eszközöknek köszönhetően a Kft. képes olyan minőségű termékek gyártására, amilyenre korábban a gépek hiánya miatt nem volt lehetősége. Hozzáadott értéket jelent, hogy a cég saját maga által előállított, hazai terméket gyárt, melyet egyéb bevezetendő tevékenységei során is felhasznál, hasznosít.

Beszerezett eszközök: fémvágó fűrészgép, csavarkompresszor, állványos fúrógép, 2 db professzionális szerszámtároló (üres), 2 db professzionális gurulós szerszámtároló kocsi (üres), 2 db akkumulátoros kézi fúró-csavarbehajtó gép, cső és zártszelvény hajlító gép, CNC vezérlésű plazma és lángvágó gép, állványos szalagcsiszoló gép, hidraulikus lemezolló, digitális inverteres TIG/MMA hegesztőgép, ponthegesztő, dízel targonca, fémipari esztergapad, hidraulikus lemezhajlító gép, állványos köszörűgép.

Az eszközök beszerzésének köszönhetően, vállalkozásunk a következő tevékenységek végzésére alkalmas: A CNC vezérlésű plazma és lángvágó gép és a Fémvágó fűrész gép segítségével daraboljuk, vágjuk a különböző fémipari termékeket, majd bizonyos méretű, átmérőjű lemezanyagokból igény szerinti formákat tudunk kivágni, ezeket a formákat a Hidraulikus lemezhajlító géppel tovább formázzuk. A vékonyabb lemezek alumínium, vas, acéllemezek megmunkálását szolgálja a Hidraulikus lemezolló. Az ezzel a géppel alakított lemez-, vas munkadarabok precíziós megmunkálását segíti a Fémipari esztergapad.

A műhely komplexitását szolgálják az alábbi, elengedhetetlen kézi és kis szerszámok: Állványos fúrógép, Akkumulátoros kézi fúró-csavarbehajtó gépek. Illetve 2-2 darab Professzionális szerszámtárolót és gurulós szerszámtároló kocsi a rendezett, praktikus munkavégzés segítéséhez. A műhely fontos tartozéka egy megfelelő teljesítményű csavarkompresszor, amely a nagyobb gépek működtetését szolgálja. A beszerzett gépekkel gyártandó munkadarabok és az ezekhez szükséges alapanyagok emberi erővel nehezen mozgathatók, azok szállításra való előkészítéséhez szükséges a 3,5 tonna teherbírású targonca. Az állványos szalagcsiszoló gép, állványos köszörű gép és a ponthegesztő gép a fém épületelem gyártásnál és a fémszerkezetgyártásnál keletkező végső munkadarabok megmunkálásához, illetve a homlokzati keretállványok és a vas bakk-kőműves bakkok-előállításánál a zsaluzáshoz szükséges drótszövetek hegesztésénél, csiszolásánál fontos kiegészítő eszközök. A cső-és zártszelvény hajlító gép a különböző idomú vas anyagok (kör, zárt szelvény, U profil) hajlításában és végső formájának kialakításában játszik jelentős szerepet a cég gyártási folyamataiban.